Δημιουργικός περίπατος από περιβαλλοντική άποψη (LHI-BJB-04-EL)

Περιγραφή

Ο κύριος στόχος αυτής της άσκησης είναι να βοηθήσει τα άτομα να εξετάσουν τον περίγυρό τους από περιβαλλοντική άποψη και να βρουν ιδέες για τη δική τους καλλιτεχνική δημιουργία. Οι συμμετέχοντες πηγαίνουν μια βόλτα στο τοπικό τους περιβάλλον και αναζητούν ιδέες που μπορούν να είναι χρήσιμες για τη δημιουργία τέχνης. Συλλέγουν τα ευρήματά τους, είτε σε φυσικά παραδείγματα είτε με τη μορφή σκίτσων, φωτογραφιών, σημειώσεων ή κολάζ. Από αυτά που έχουν συλλέξει θα ξεκινήσουν την αποδόμηση και την ανακατασκευή και θα δοκιμάσουν τα υλικά για την καταλληλότητά τους σε διαφορετικές τεχνικές, όπως 2D (σκίτσα, σχέδια, κολάζ κ.λπ.) ή 3D (γλυπτά, μακέτες, δείγματα κ.λπ.). Στο τέλος οι συμμετέχοντες στοχάζονται και αξιολογούν κριτικά τη δουλειά τους και τον αντίκτυπό της. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι μια σημαντική προεργασία για μελλοντική άσκηση και είναι μια άσκηση αυτο-μελέτης. Για όσους θέλουν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την εμπνεύστρια αυτής της άσκησης, Sólrún Arn

Περισσότερα  
  • Επικέντρωση σε
  • Πνευματική διεύρυνση
  • Αυτογνωσία
  • Ημέρες
  • 1
  • Τύπος
  • Αυτοδιδασκαλία
  • Με καθοδήγηση
  • Μέγεθος ομάδας
  • Μεμονωμένα άτομα
  • Διάρκεια
  • Περισσότερο από 60 λεπτά
  • Εκτέλεση άσκησης
  • Διαδικτυακά
  • Εκπαιδευτικό πεδίο
  • Ανάπτυξη Δημιουργικότητα
  • Επιχειρηματικές Δεξιότητες
  • Επάρκεια / Επιδεξιότητα
  • Ικανότητα σύλληψης, ανάπτυξης και υλοποίησης μιας ιδέας
  • Αυτο-παρακίνηση και επιμονή
  • Μαθαίνοντας από την εμπειρία / απόκτηση και ενσωμάτωση νέων γνώσεων
CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Τίτλος

Δημιουργικός περίπατος από περιβαλλοντική άποψη

Μέθοδος

Μεμονωμένη εργασία, εκδρομή

Υλικά

Είναι χρήσιμο να έχετε μια ποικιλία υλικών χειροτεχνίας, όπως ψαλίδι, διαφορετικά είδη χαρτιού, κολλητική ταινία, κλωστή, κόλλα και οτιδήποτε έχετε γύρω σας και θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε δημιουργικά. Κάμερα ή τηλέφωνο για λήψη φωτογραφιών. Σημειωματάριο ή τετράδιο σκίτσων. Μολύβια ή στυλό. Χρησιμοποιείστε υλικά που ήδη έχετε.

Προετοιμασία

Συγκεντρώστε τα υλικά σας. Συγκεντρώστε την προσοχή σας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ποικίλει από άτομο σε άτομο.

Συμβουλές για την εκτέλεση της άσκησης

Είναι χρήσιμο να αφιερώσετε ένα καλό διάστημα χρόνου για αυτό ώστε να αισθάνεστε ότι μπορείτε να είστε πλήρως παρόντες.

Πηγές/Αναφορές

The Mushroom at the End of the World - Anna Lowenhaupt Tsing

Braiding Sweetgrass - Robin Wall Kimmerer

www.materiom.org

Μαθησιακά αποτελέσματα

Μέσα από αυτή τη μέθοδο/δράση επιτυγχάνονται τα εξής οφέλη:

  • Περισσότερη ευαισθητοποίηση και σύνδεση με το περιβάλλον
  • Ανάπτυξη διαδικασίας εργασίας
  • Εκπαίδευση της αντίληψής σας αναφορικά με τα αντικείμενα στο περιβάλλον σας
  • Συνειδητοποίηση ότι τα μικρά πράγματα μπορούν να είναι σημαντικά στη δημιουργία τέχνης

Περιγραφή σε ξεκάθαρα βήματα

Ο κύριος στόχος αυτής της άσκησης είναι να βοηθήσει τα άτομα να εξετάσουν τον περίγυρό τους από περιβαλλοντική άποψη και να βρουν ιδέες για τη δική τους καλλιτεχνική δημιουργία. Εκτελέστε τα ακόλουθα βήματα:

  1. Πηγαίνετε μια βόλτα στο τοπικό σας περιβάλλον.
  2. Ενώ περπατάτε, παρατηρείστε προσεκτικά τα πράγματα γύρω σας. Χωρίς κριτική ή αξιολόγηση, δώστε προσοχή σε αυτό που αντιλαμβάνεστε. Τι μπορείτε να βρείτε σε περίσσεια; Τι είναι άφθονο και τι σπάνιο; Ποιες είναι οι ιδιότητες και η υλικότητα του περιβάλλοντός σας;
  3. Συλλέξτε τα ευρήματά σας, είτε σε φυσικά παραδείγματα είτε με τη μορφή σκίτσων, φωτογραφιών, σημειώσεων ή κολάζ. Πριν αφαιρέσετε οτιδήποτε από το περιβάλλον, εξετάστε τις συνέπειες και εάν θα αλλάξει η δυναμική με οποιονδήποτε τρόπο. Η καταγραφή των σκέψεών σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις προκαταλήψεις σας και τις συσχετίσεις με το αντικείμενο που σας απασχολεί.
  4. Μπορεί να θέλετε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές για να χαρτογραφήσετε την περιοχή σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τους δεσμούς μεταξύ διαφορετικών πτυχών του οικοσυστήματος, ακόμη και εκείνων που είναι ανθρωπογενείς και όχι φυσικές, όπως κάθε μορφή απορριμμάτων, σκυρόδεμα, μεταλλικά αντικείμενα κ.λπ. Είναι η μεταξύ τους σχέση αμοιβαία επωφελής; Υπάρχουν ανισορροπίες;
  5. Ξεκινήστε να αποδομείτε και να ανακατασκευάζετε τη συλλογή σας με σχέδια, σκίτσα, αντικείμενα, φωτογραφίες, σημειώσεις κ.λπ., όπως επιθυμείτε. Δοκιμάστε τα υλικά σας για την καταλληλότητά τους σε διαφορετικές τεχνικές, 2D (σκίτσα, σχέδια, κολάζ κ.λπ.) ή 3D (γλυπτά, μοντέλα, δείγματα κ.λπ.). Για τι προσφέρεται το υλικό; Μπορεί να μεταμορφωθεί; Πρέπει να μεταμορφωθεί; Είναι συμβατό ή όχι με άλλα υλικά; Δοκιμάστε τις ιδέες σας χωρίς να έχετε προσδοκίες για ένα τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι χρήσιμο να καταγράψετε τη διαδικασία και να σημειώσετε τις ιδέες που προκύπτουν.
  6. Τώρα που πειραματιστήκατε και ήρθατε σε επαφή με την υλικότητα του περιβάλλοντός σας, σκεφτείτε τις πιθανές εφαρμογές των ιδεών σας. Στην ευρύτερη περιοχή σας, τι είναι σε έλλειψη και τι περισσεύει; Μπορεί αυτό που περισσεύει να μετατραπεί σε κάτι άλλο ώστε να προσθέσει αξία και όφελος για το περιβάλλον και τους συμμετέχοντες; Αυτό δεν είναι απλό να αξιολογηθεί, αλλά το τελευταίο βήμα σε αυτήν την άσκηση είναι να αναλογιστείτε τις προθέσεις σας και τα πιθανά οφέλη μιας αμοιβαίας σχέσης μεταξύ ανθρώπων και μη ανθρώπων. Χρησιμοποιήστε αυτή την πρακτική ως αντανάκλαση του ρόλου που έχετε στο περιβάλλον σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι μια σημαντική προεργασία για μελλοντική άσκηση.

 

Για όσους θέλουν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη σχεδιάστρια αυτής της άσκησης, Sólrún Arnardóttir.

Όνομα του καλλιτέχνη

Sólrún Arnarsdóttir

Σύνδεσμοι

Research blog for university project https://solarnar.wixsite.com/mysite

Email: solarnar@gmail.com

Περιγραφή του προτείνοντος την άσκηση και των προσφορών του/της

Η Sólrún Arnardóttir είναι σχεδιάστρια υλικών και υφασμάτων που σπουδάζει στο Central Saint Martins στο Λονδίνο, με θεμέλιο υπόβαθρο στη ζωγραφική και τη γλυπτική από το Camberwell College of Art. Τα γλυπτά της έχουν εκτεθεί στο Λονδίνο και παρουσιάστηκαν στην επίδειξη μόδας POST-2018 που διοργανώθηκε από την Goldsmiths Fashion Society. Η θεματολογία της σχετίζεται με την ανθρώπινη σύνδεση με τη Γη και τους τρόπους με τους οποίους η ανθρώπινη εμπειρία επηρεάζεται από το περιβάλλον και αντίστροφα. Εμπνέεται από το χάος και την καταστροφή ως ευκαιρία για προβληματισμό και ανάπτυξη, και στόχος της είναι να εμπνεύσει την αλλαγή προς ένα καλύτερο μέλλον, δείχνοντας ότι το να ξανασκεφτούμε το περιβάλλον και τις συμπεριφορές μας σε ευθυγράμμιση με τις αξίες μας μπορεί να έχει διαρκή αντίκτυπο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, υποστηρίζοντας την πορεία μας προς αρμονικά οικοσυστήματα ανθρώπων και μη. Της αρέσει να επεξεργάζεται το περιβάλλον και να το κατανοεί μέσω της εμπειρίας και της αντίληψης, καθώς εμπνέει τις δημιουργικές σκέψεις και διαδικασίες της, με γνώμονα την περιέργεια και το όραμα για το μέλλον. Τα υλικά οδηγούν το δρόμο και προσφέρουν δυνατότητες για διαφορετικά αποτελέσματα. Ένα οικείο αντικείμενο αποτραβηγμένο από το πλαίσιό του, απομονωμένες περιοχές μιας ευρύτερης εικόνας, χρώματα, σχήματα, φως και σκιά είναι αυτά που τραβούν την προσοχή της. Η Sólrún διερευνά επί του παρόντος βιοϋλικά που αναπτύσσονται μόνα τους, εστιάζοντας στο ευρύτερο πλαίσιο πιθανών εφαρμογών για μυκήλιο και υλικά με βάση τα απόβλητα.

Κατηγορία

Διεπιστημονική τέχνη και σχέδιο

Γλώσσα

 Αγγλικά, Ισλανδικά

Εικόνα καλλιτέχνη

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -